ARTICLES

Een Boeket Bloemen Is Meer dan... Gewoon een Boeket

Hoe kunnen we de kracht van bloemen die we naar iemand sturen een boost geven zonder de prijs te verdubbelen? Laten we eens kijken.

By: THURSD | 12-05-2023 | 4 min read
Floral Education
Euroflorist boeket is meer dan een boeket header

Bloemen hebben superkrachten - dat weet iedereen. Ze kunnen in één keer liefde, dankbaarheid, felicitaties en condoleances uiten. Maar er zijn natuurlijk boeketten die de ontvanger meer vreugde brengen, en het gaat niet alleen om het bedrag dat aan het boeket wordt besteed. Hoe kunnen we de kracht van bloemen die we naar iemand sturen een boost geven zonder de prijs te verdubbelen? Laten we eens kijken.

De Reden, Niet de Gelegenheid

Bloemen worden gegeven op speciale gelegenheden: verjaardagen, jubilea, moederdag etc. Dit zijn bloemen die we vaak verwachten. Bloemen die ‘zomaar’ worden gegeven roepen daarentegen verbazing op het gezicht van de ontvanger op, en verandert al snel naar een mooie, brede glimlach. Volgens de online bloemist Euroflorist Nederland is er altijd een reden om bloemen te geven, en hoe ongebruikelijker de reden om bloemen te ontvangen, hoe gedenkwaardiger en ontroerender de bloemenverrassing!

 

Euroflorist anemone bouquet

 

In een recente wedstrijd op sociale media vroeg Euroflorist deelnemers om de meest onvergetelijke boeketten te beschrijven die ze in hun leven hebben ontvangen. De verhalen waren interessant en verbazingwekkend.

Een jongen gaf een boeket aan zijn klasgenoot, om zijn oprechte dankbaarheid te tonen voor de onbaatzuchtige hulp van zijn vriend om naar de volgende klas te gaan. Een andere deelnemer, een gepassioneerde wandelaar, ontving een boeket van 28 rozen van haar vrienden voor het beklimmen van 28 toppen van de Crown of Polish Mountains. En iemand anders kreeg een boeket vanwege ontslag op het werk, waardoor een dag wat als een mislukking kon worden beschouwd veranderde in een dag van succes: een mijlpaal, een dag van goede verandering.

 

 

Alle boeketten die deelnemers zich de rest van hun leven herinnerden, waren boeketten die voor een speciale, ongebruikelijke reden werden ontvangen, niet voor een typische gelegenheid. Bij het kiezen van de winnaar en het lezen van de inzendingen voelde het team van Euroflorist zeker de emoties die gepaard gaan met het ontvangen van bloemen. Het is echt verbazingwekkend wat voor kracht en belang bloemen hebben in interpersoonlijke relaties.

 

Euroflorist arranging peonies

 

Bloemen met Superkrachten!

Een boeket dat niet voor een typische speciale gelegenheid wordt ontvangen geeft meer voldoening dan een boeket dat wordt gedicteerd door een bepaalde dag in de kalender. Wanneer bloemen op een gedenkwaardig moment worden gegeven, worden ze meer dan alleen een geschenk. Het worden speciale boodschappen: "Omdat ik je keuze respecteer", "Omdat ik trots ben" of "Omdat je op mij kunt rekenen". En dat is het mooiste aan bloemen.

 

Euroflorist pink bouquet top view

 

Al meer dan een jaar probeert online bloemist Euroflorist klanten te laten zien dat er altijd een reden is om bloemen te geven, in een poging redenen te scheiden van gelegenheden. Betekent dit dat het boeket voor Moederdag je moeder niet zo blij zal maken als een verrassingsboeket? Niet noodzakelijk. Maar het is belangrijk om zelfs een boeket verzonden voor "de gelegenheid" te veranderen in een boeket verzonden voor "jouw gelegenheid". Kies een boeket in de lievelingskleur van je moeder, met haar favoriete bloemen. Voeg een uniek en persoonlijk bericht toe op een kaartje met een aantal oprechte liefdesverklaringen en dankbaarheid, in plaats van alleen maar Moederdag wensen. Het is de moeite waard om te benadrukken waarom je eigenlijk bloemen naar je moeder stuurt – niet alleen omdat dit van je wordt verwacht op Moederdag.

 

Euroflorist arranging rose bouquet

 

Euroflorist vult aan: onze favoriete manier om een incidenteel boeket leuker te maken, is door het een dag vóór een belangrijke datum te bestellen met de bezorgdatum erop. In de kaart die aan het Valentijnsboeket is toegevoegd, kun je dan schrijven: "Omdat ik gewoon niet kon wachten om je te vertellen hoeveel ik van je hou.” In het boeket voor mama: "Omdat ik je wilde verrassen met mooie moederdagbloemen vanaf het moment dat je wakker wordt."

De Kracht van een Kaart

Een kaartje bij je boeket is een klein stukje papier dat ook grote krachten heeft. Hoeveel van ons controleren immers eerst de boodschap op een kaartje voordat ze eerst naar het boeket kijken? En hoeveel van ons bewaren oude kaarten als souvenir? Bij het opstellen van een bericht is het de moeite waard om eerlijk en open te zijn en niet bang te zijn voor krachtige woorden.

Laten we niet vergeten dat bloemen niet alleen een geschenk zijn voor grote feesten, maar ook een wit canvas om een hele reeks gevoelens en emoties over te brengen gedurende de rest van het jaar.

Laten we ook niet vergeten dat elke reden een goede reden is om bloemen te geven – aan anderen maar ook aan onszelf.

 

Euroflorist sunflower bouquet

 

Conclusie

Kortom, een boeket is meer dan alleen een boeket. De reden, niet alleen maar de gelegenheid, en het juiste moment zijn belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je bloemen naar iemand stuurt. Een kaart kan ook de impact van het boeket versterken en het gedenkwaardiger maken. Dus de volgende keer dat je bloemen wilt sturen, denk buiten de doos en vind een unieke reden om dat te doen. Het hoeft geen speciale gelegenheid te zijn. Vergeet niet dat bloemen de kracht hebben om ieders dag op te fleuren en zich speciaal te laten voelen.

 

Bezoek Euroflorist Nederland.

ALL ESSENTIALS ALL FLORISTS ALL PRODUCTS ALL GROWERS ALL BREEDERS ALL TRADERS

Can't get enough?

Subscribe to the
newsletter, and get
bedazzled with awesome
flower & plant updates